Bábovka

Ideálna k čaju i na desiatu, rýchle raňajky, alebo na výlet. Alebo len tak pre radosť.

Bábovka

cesto:

4 vajíčka
20 dg kryštálového cukru
20 dg polohrubej múky
1 dl oleja
1 dl vody
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
podľa potreby mleté orechy, kakao, silné preso

postup:

Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Do žĺtok nalejeme olej, vodu, vsypeme cukor a vanilkový cukor. Vymiešame a potupne prisypeme múku, vymiešame do hladkej peny. Bielka vymiešame samostatne a potom zľahka vmiešame do cesta. Pečieme na 200 C.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho medzi priateľmi

Podobné články

Kamarátka sa posťažovala, že chcela deťom urobiť parené buchty a príliš to nevyšlo, dostala recept, v ktorom bolo veľa oleja....

Pre niekoho vrchol kulinárskeho umenia, pre naše prastaré mamy bežná prax. Pekáč buchiet – lekvárových, tvarohových, makových ….

...

Chcete si upiecť chlieb doma? Toto je pokus o komplexný návod, ako začať s kváskovaním, plus vychytávky a odbočky, ktoré...