Tekvicová polievka Hokaido

Jednoduchý a rýchly recept na tekvicovú polievku, ktorý si obľúbia deti aj mamy. Málo pracný a všetky detaily vyrieši dobrý ponorný mixér.

Potrebujeme

  • pór
  • 3 zemiaky
  • PL masla
  • 1 hokaido
  • soľ
  • olivový/tekvicový olej
  • na ozdobu: lístky bazalky, červená paprika, kyslá smotana alebo šlahačka

Postup:

  1. Pór nakrájame na kolieska a dáme zľahka osmahnúť na masle.
  2. Keď je pór osmahnutý, pridáme horúcu vodu.
  3. Očistené zemiaky pokrájame na kocky a pridáme do vriacej vody. Osolíme.
  4. Hokaido tekvicu zbavíme semiačok a posekáme na menšie kusy, aj so šupkou (poškodené časti môžeme odrezať)
  5. Necháme variť cca 15 minút, kým sú zemiaky uvarené.
  6. Mixérom zmixujeme celý obsah hrnca.
  7. Na ozdobenie porcie po naliatí na tanier môžeme použiť lístky bazalky, červenú papriku, kyslú smotanu alebo šľahačku.

Dobrú chuť!

Môže sa Vám ešte páčiť...