Jednoduchý a rýchly recept na tekvicovú polievku, ktorý si obľúbia deti aj mamy. Málo pracný a všetky detaily vyrieši dobrý ponorný mixér.
Potrebujeme
- pór
- 3 zemiaky
- PL masla
- 1 hokaido
- soľ
- olivový/tekvicový olej
- na ozdobu: lístky bazalky, červená paprika, kyslá smotana alebo šlahačka
Postup:
- Pór nakrájame na kolieska a dáme zľahka osmahnúť na masle.
- Keď je pór osmahnutý, pridáme horúcu vodu.
- Očistené zemiaky pokrájame na kocky a pridáme do vriacej vody. Osolíme.
- Hokaido tekvicu zbavíme semiačok a posekáme na menšie kusy, aj so šupkou (poškodené časti môžeme odrezať)
- Necháme variť cca 15 minút, kým sú zemiaky uvarené.
- Mixérom zmixujeme celý obsah hrnca.
- Na ozdobenie porcie po naliatí na tanier môžeme použiť lístky bazalky, červenú papriku, kyslú smotanu alebo šľahačku.