Ako prebieha vyšetrenie školskej zrelosti

Pred nástupom dieťaťa do školy je vhodné overiť jeho schopnosti, pracovné návyky – predpoklady pre jeho úspešné zaškolenie.

Ako rodič môžete mať pocit, že vaše dieťa je šikovné, zručné, výrečné … No pre vstup do školy je dôležitých mnoho iných vecí.

Načo je dobré testovanie školskej spôsobilosti a ako sa realizuje?

Ak uvažujete o testovaní školskej zrelosti (spôsobilosti), možno vás bude zaujímať, ako to prebieha, ako dlho trvá a na čo to vám a vášmu dieťaťu môže byť prospešné.

Ako prebieha diagnostika školskej zrelosti v CPR Kvapka

Diagnostika šk. zrelosti v našej ambulancii obnáša test IQ, plus ďalšie aktivity zamerané na posúdenie predškolských zručností (škála školskej zrelosti, testy na jednotlivé zručnosti) a emocionality dieťaťa.

Toto všetko obnáša cca 1,5 – 2 hodiny času, obvykle to zvládneme v rámci jedného dopoludnia. Počas testovania nie je rodič prítomný. Dieťaťu je vhodné priniesť niečo na pitie a malú desiatu (ovocie, pečivo …)

Po vyhodnotení testov máme stretnutie s rodičmi (v iný deň, než je testovanie dieťaťa), kde rodičia dostanú výsledky a správu v písomnej podobe. Toto stretnutie trvá 45 – 50 minút, aby aj rodičia mali priestor na otázky, v prípade, že sa objavia nejaké miesta, ktoré by bolo dobré pred vstupom do školy posilniť.

Diagnostika je spoplatnená podľa cenníka ambulancie, platného od 1. 1. 2023.

Aktuálne (apríl 2023)

Vyplnením tohto formulára a jeho zaslaním na mail: kopcikova@dietaaja.sk môžete vaše dieťa prihlásiť na diagnostické posúdenie spôsobilosti pre vstup do školy. Následne vám zašleme možný termín diagnostiky.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho medzi priateľmi

Podobné články

V posledných rokoch vnímame nárast požiadaviek rodičov (najmä) malých detí na včasnú diagnostiku autizmu, resp. posúdenie vývinovej úrovne dieťaťa.

...

Správny úchop je pre malého prváčika dôležitý, aby sa dobre naštartovala jeho školská dráha, aby nebol zbytočne unavený a prípadne...

Chcete osloviť niekoho z nášho tímu? Potrebujete pomoc? Chýbajú vám ešte nejaké informácie? Tu sú otázky, ktoré dostávame najčastejšie.

...