Gaštanové guľky

Gaštanové pyré je u nás top sladkosť. Dlho sme z neho robili hlavne gaštanovú tortu, ale v konečnom dôsledku, to cesto je tam tak nejako navyše:). A tak vznikol tento recept – čistá esencia gaštanov.

Gaštanové guľky – suroviny:

  • 500 g gaštanového pyré
  • 250 g mascarpone
  • 100 g pomletých piškót
  • 100 g orechov (nemusí byť)
  • 3 PL bieleho/kvalitného hnedého rumu (nemusí byť)
  • mleté/sekané orechy na obalenie

Gaštanové guľky – postup:

  1. Gaštanové pyré necháme rozmraziť. Keď je zmäknuté, zamiešame ho v mise s ostatnými ingredienciami, aby sa dobre premiešali.
  2. 100 g piškót pomelieme v elektrickom mixéri na prach a prisypeme do zmesi.
  3. Ak chceme mierne pikantné guľky, môžeme doliať 2-3 PL lyžice kvalitného rumu.
  4. Všetko poriadne rozmiešame na kompaktnú hmotu.
  5. Ak máme čas, necháme na 2-3 hodiny stuhnúť v chladničke, ak nemáme, nevadí, len sa to bude trocha lepiť na ruky (ideálne sú chirurgické rukavice:)
  6. Nachystáme si misku s orechmi na obaľovanie.
  7. Tvarujeme guľky a ihneď obaľujeme v orechoch. Ukladáme do košíčkov. Necháme stuhnúť v chladničke a tam ich aj uchovávame, kým sa nezjedia, čo nezvykne trvať dlho:).
  8. Z receptu vyjde asi 40 guliek (podľa veľkosti).

Najlepšie sú v kombinácii s čokoládovými truffles:)

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho medzi priateľmi

Podobné články

Kamarátka sa posťažovala že chcela deťom urobiť parené buchty a príliš to nevyšlo dostala recept v ktorom bolo veľa oleja...

Pre niekoho vrchol kulinárskeho umenia pre naše prastaré mamy bežná prax Pekáč buchiet 8211 lekvárových tvarohových makových 8230

...

Chcete si upiecť chlieb doma Toto je pokus o komplexný návod ako začať s kváskovaním plus vychytávky a odbočky ktoré...