Gaštanové guľky

Gaštanové pyré je u nás top sladkosť. Dlho sme z neho robili hlavne gaštanovú tortu, ale v konečnom dôsledku, to cesto je tam tak nejako navyše:). A tak vznikol tento recept – čistá esencia gaštanov.

Gaštanové guľky – suroviny:

  • 500 g gaštanového pyré
  • 250 g mascarpone
  • 100 g pomletých piškót
  • 100 g orechov (nemusí byť)
  • 3 PL bieleho/kvalitného hnedého rumu (nemusí byť)
  • mleté/sekané orechy na obalenie

Gaštanové guľky – postup:

  1. Gaštanové pyré necháme rozmraziť. Keď je zmäknuté, zamiešame ho v mise s ostatnými ingredienciami, aby sa dobre premiešali.
  2. 100 g piškót pomelieme v elektrickom mixéri na prach a prisypeme do zmesi.
  3. Ak chceme mierne pikantné guľky, môžeme doliať 2-3 PL lyžice kvalitného rumu.
  4. Všetko poriadne rozmiešame na kompaktnú hmotu.
  5. Ak máme čas, necháme na 2-3 hodiny stuhnúť v chladničke, ak nemáme, nevadí, len sa to bude trocha lepiť na ruky (ideálne sú chirurgické rukavice:)
  6. Nachystáme si misku s orechmi na obaľovanie.
  7. Tvarujeme guľky a ihneď obaľujeme v orechoch. Ukladáme do košíčkov. Necháme stuhnúť v chladničke a tam ich aj uchovávame, kým sa nezjedia, čo nezvykne trvať dlho:).
  8. Z receptu vyjde asi 40 guliek (podľa veľkosti).

Najlepšie sú v kombinácii s čokoládovými truffles:)

Môže sa Vám ešte páčiť...