Snehové pečivo je záchrana, keď vám pri pečení prevyšujú bielka. Tu je zdravšia verzia so špaldou. Špalda tiež keksíkom dodá orieškovú chuť a ten pravý chrumkavý pocit.
Snehové sucháre špaldové – suroviny
- 4 bielka
- 150 g hrubej celozrnnej špaldovej múky (alebo 50% špaldová polohrubá a 50% špaldová krupica)
- 140 g trstinového cukru pomletého na prášok
- 10 g cukor s vanilkovým strukom
- 140 g celých mandlí (vopred uvarených a zbavených šupky)
Snehové sucháre špaldové – postup
- mandle si uvaríme (cca 1 minútu, kým sa z nich dá ľahko stiahnuť šupka), scedíme a vylúpeme ešte za tepla a vlhka
- z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
- do snehu zľahka vmiešame dvakrát preosiaty práškový trstinový cukor, múku a mandle, vanilkový cukor
- vylejeme do dobre vymastenej formy zo srnčieho chrbáta a upečieme na 180 stupňov na cca 30-40 minút (kým nieje špáratko po vytiahnutí suché)
- necháme 3 – 4 hodiny, alebo do ďalšieho dňa zabalené do utierky vychladnúť na doske
- ostrým nožom alebo na rezači na chleba nakrájame na tenké plátky
- uložíme na plech a vysušíme v trúbe.