Snehové špaldové sucháre

Snehové pečivo je záchrana, keď vám pri pečení prevyšujú bielka. Tu je zdravšia verzia so špaldou. Špalda tiež keksíkom dodá orieškovú chuť a ten pravý chrumkavý pocit.

 Snehové sucháre špaldové – suroviny

  • 4 bielka
  • 150 g hrubej celozrnnej špaldovej múky (alebo 50% špaldová polohrubá a 50% špaldová krupica)
  • 140 g trstinového cukru pomletého na prášok
  • 10 g cukor s vanilkovým strukom
  • 140 g celých mandlí (vopred uvarených a zbavených šupky)

Snehové sucháre špaldové – postup

  1. mandle si uvaríme (cca 1 minútu, kým sa z nich dá ľahko stiahnuť šupka), scedíme a vylúpeme ešte za tepla a vlhka
  2. z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
  3. do snehu zľahka vmiešame dvakrát preosiaty práškový trstinový cukor, múku a mandle, vanilkový cukor
  4. vylejeme do dobre vymastenej formy zo srnčieho chrbáta a upečieme na 180 stupňov na cca 30-40 minút (kým nieje špáratko po vytiahnutí suché)
  5. necháme 3 – 4 hodiny, alebo do ďalšieho dňa zabalené do utierky vychladnúť na doske
  6. ostrým nožom alebo na rezači na chleba nakrájame na tenké plátky
  7. uložíme na plech a vysušíme v trúbe.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho medzi priateľmi

Podobné články

Linecké cesto je klasika. AK ho chcete urobiť trocha zdravšie, vymeňte bielu múku za špaldovú a biely cukor za trstinový....

Malé keksíky z lineckého cesta, ozdobené jemnými kopčekmi bielkového snehu, spojené kyslastým marhuľovým lekvárom. Jednoducho Non-plus-ultra!

...

Keď piecť na vianoce jediný druh koláčikov, mali by to byť úliky. Orechový marcipán, horká čokoláda, jemný krém. Hm… len...