Úliky – špice

Keď piecť na vianoce jediný druh koláčikov, mali by to byť úliky. Orechový marcipán, horká čokoláda, jemný krém. Hm… len prečo je ich vždy tak málo?

Úliky – špice – suroviny

Cesto:

  • 25 dkg mleté orechy
  • 25 dkg práškový cukor
  • 1 vajce
  • 1 bal. okrúhle piškóty

Krém:

  • 2 vajcia
  • 7 polievkové lyžice práškový cukor
  • 2 polievkové lyžice kakao
  • 12,5 dkg maslo

Poleva:

  • 10 dkg čokoláda
  • 5 dkg maslo (alebo tak ako to máte radi)

Úliky – špice – postup:

  1. zmes spracujeme a vytvarujeme vo formičke na úliky (všetky úliky jedným vrzom)
  2. naplníme krémom, zavrieme piškótou, necháme schladiť
  3. oblejeme polevou, schladíme pomaly, aby sa poleva leskla

Výroba krému:

  1. vajcia a cukor a kakao dáme nad paru a uvaríme krém
  2. necháme vychladnúť
  3. rozšľaháme si maslo
  4. krém po malých lyžičkách pridávame do rozšľahaného masla

Môže sa Vám ešte páčiť...