Úliky – špice

Keď piecť na vianoce jediný druh koláčikov, mali by to byť úliky. Orechový marcipán, horká čokoláda, jemný krém. Hm… len prečo je ich vždy tak málo?

Úliky – špice – suroviny

Cesto:

  • 25 dkg mleté orechy
  • 25 dkg práškový cukor
  • 1 vajce
  • 1 bal. okrúhle piškóty

Krém:

  • 2 vajcia
  • 7 polievkové lyžice práškový cukor
  • 2 polievkové lyžice kakao
  • 12,5 dkg maslo

Poleva:

  • 10 dkg čokoláda
  • 5 dkg maslo (alebo tak ako to máte radi)

Úliky – špice – postup:

  1. zmes spracujeme a vytvarujeme vo formičke na úliky (všetky úliky jedným vrzom)
  2. naplníme krémom, zavrieme piškótou, necháme schladiť
  3. oblejeme polevou, schladíme pomaly, aby sa poleva leskla

Výroba krému:

  1. vajcia a cukor a kakao dáme nad paru a uvaríme krém
  2. necháme vychladnúť
  3. rozšľaháme si maslo
  4. krém po malých lyžičkách pridávame do rozšľahaného masla

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho medzi priateľmi

Podobné články

Linecké cesto je klasika. AK ho chcete urobiť trocha zdravšie, vymeňte bielu múku za špaldovú a biely cukor za trstinový....

Malé keksíky z lineckého cesta, ozdobené jemnými kopčekmi bielkového snehu, spojené kyslastým marhuľovým lekvárom. Jednoducho Non-plus-ultra!

...

Snehové pečivo je záchrana, keď vám pri pečení prevyšujú bielka. Tu je zdravšia verzia so špaldou. Špalda tiež keksíkom dodá...